Zorg tijdens uw verblijf

Zonder zorg op vakantie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Heeft u zorg of extra begeleiding nodig? Bij ons kunt u uitstekend terecht! Heeft u speciale wensen of bent u op zoek naar een specifieke zorgvraag of aanpassingen? Wij denken graag met u mee. ​​​​​​​

Toegankelijk voor mindervaliden

Al onze accommodaties zijn toegankelijk voor mindervaliden. De benedenverdieping en eerste etage van de villa's zijn drempelloos en voorzien van extra brede deuren. Om zoveel mogelijk gasten een zorgeloze vakantie te kunnen bieden, is bij de bouw rekening gehouden met extra aanpassingen. Daarnaast zijn er onderstaande mogelijkheden. Voor meer hulpmiddelen zoals hoog-laag-bed en tilliften verwijzen wij naar Omringwinkel Texel.

Samenwerking thuiszorgorganisatie Lekker Tuus

Er kan altijd een reden zijn dat u voor uw zorg even niet terecht kunt op uw eigen vertrouwde locatie. Voor gasten die extra begeleiding, verpleging en verzorging nodig hebben, heeft Nieuw Leven Texel een samenwerkingsverband met thuiszorgorganisatie Lekker Tuus. Zo kunt u rekenen op de zorg en die u thuis gewend bent. Tevens werken wij samen met de Omringwinkel die voor u de benodigde aanpassingen kan regelen. Zo wordt ons hotel voor u een zorghotel. 

In sommige gevallen kan dit zelfs vergoed worden door uw gemeente. Informeer hiernaar bij uw WMO-loket. 

Begeleiding voor dialysepatienten

Voor dialysepatiënten is een vakantie niet altijd eenvoudig, maar gelukkig wel mogelijk. Op Texel is een speciaal vakantie-dialysecentrum. Hierdoor heeft u de kans om op Nieuw Leven Texel even lekker bij te komen.

Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) geeft dialysepatiënten de kans om op Texel bij te komen. Voor dialysepatiënten is er in Oosterend een vakantiedialysecentrum opgezet. In dit dialysecentrum wordt gebruik gemaakt van Fresenius Medical Care apparatuur. De begeleiding van uw dialysebehandeling gebeurt door dialyseverpleegkundigen uit het MCA. De medische eindverantwoordelijkheid ligt bij de nefrologen uit dit ziekenhuis. Tijdens de behandelingen zijn de nefrologen bereikbaar.

Het centrum richt zich op hemodialysebehandeling voor patiënten wonend op Texel en dialysepatiënten die hier graag hun vakantie doorbrengen. Het MCA biedt ook de mogelijkheid om een ondersteunende functie te vervullen voor peritoneale dialysepatiënten. 

Locatie & Contact Dialysecentrum Texel
t Hof 20
1794 AZ Oosterend 
tel. 072 - 548 28 55
In hoogseizoen 6 dagen per week geopend, in laagseizoen 3 dagen per week

Geschikt bij luchtwegaandoeningen

Nieuw Leven Texel biedt familievilla’s die speciaal geschikt zijn voor mensen met luchtwegaandoeningen, zoals astma en COPD. Onze schoonmakers volgen speciale instructies bij het schoonmaken van de villa.

  • Voorzien van gladde vloerbedekkingen (giet- en tegelvloeren)
  • Materiaalkeuze stoffering volgens richtlijnen Longfonds
  • Er wordt niet gerookt
  • Huisdieren niet toegestaan

De lucht op Texel is één van de schoonste van Nederland, waardoor het eiland een perfecte omgeving vormt voor mensen met luchtwegaandoeningen. Geniet van een onbezorgd verblijf, midden in de natuur en met frisse lucht. 
 

Over ons bekijk

Zorg

Bent u aangewezen op zorg? Dan is een vakantie niet altijd vanzelfsprekend. Voor gasten die extra begeleiding, verpleging en verzorging nodig hebben, werken wij samen met thuiszorgorganisatie Lekker Tuus en de Omringwinkel. 

Lees meer

Events

Uw bruiloft, feest, jubileum of bedrijfsuitje vieren op het Texelse platteland? Nieuw Leven Texel heeft een groot  terrein midden in de natuur met veel mogelijkheden. Voor een klassieke receptie, sfeervol buitendiner of spetterend (bruilofts)feest bent u bij ons aan het juiste adres. Wij regelen het hele pakket: van bruidstaart tot muziek. 

Lees meer

Over ons

Nieuw Leven is een echt familiebedrijf waar al sinds 1965 groepen kunnen overnachten. In het voorjaar van 2018 is de groepsaccommodatie geheel nieuwgebouwd, waarbij de focus is gelegd op duurzaamheid, persoonlijke benadering, service, rust, ruimte en natuur.

Lees meer