Zorg tijdens uw verblijf

Toegankelijkheid accommodaties

Zonder zorg op vakantie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Heeft u zorg of extra begeleiding nodig? Bij ons kunt u uitstekend terecht! 

Al onze accommodaties zijn toegankelijk voor mindervaliden. De benedenverdieping is zodanig ingericht dat u zich vrij kunt bewegen en prima kunt deelnemen aan de vakantiebeleving binnenshuis. Alle deuren zijn breed en de ruime slaapkamer op de begane grond is voorzien van een royale badkamer.

De keuken is goed bereikbaar. De gehele benedenverdieping is drempelloos. Heeft u speciale wensen of bent u op zoek naar een specifieke zorgvraag of aanpassingen? Wij denken graag met u mee. 

Aanpassingen in de Villa's

Onze villa's zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. De eerste etages zijn compleet drempelloos en de deuren extra breed. Omdat wij graag zoveel mogelijk gasten een zorgeloze vakantie willen bieden, hebben wij bij de bouw rekening gehouden met bepaalde extra aanpassingen. Zo kunnen wij in 1 woning op de trap een traplift installeren zodat ook de eerste etage (inclusief Whirlpool en Sauna) bereikbaar zijn voor hen die zich met een traplift kunnen verplaatsen. Tevens hebben wij de beschikking over een toiletverhoger en een douchestoel.

Voor meer aanpassingen zoals hoog-laag-bed en tilliften verwijzen wij naar onderstaande samenwerkingspartners.

U kunt de traplift en toiletverhoger rechtstreeks bij ons huren:
Traplift                     € 95,00
Toiletverhoger       € 7,95 per stuk

Samenwerkingsverband

Voor gasten die extra begeleiding, verpleging en verzorging nodig hebben, heeft Nieuw Leven Texel een samenwerkingsverband met thuiszorgorganisatie Lekker Tuus. Zo kunt u rekenen op de zorg en die u thuis gewend bent. Tevens werken wij samen met de Omringwinkel die voor u de benodigde aanpassingen kan regelen.

Zorghotel

Er kan altijd een reden zijn dat u voor uw zorg even niet terecht kunt op uw eigen vertrouwde locatie. Wellicht heeft uw mantelzorger een vakantie nodig, of wordt er bij u thuis een nieuwe vloer gelegd.

Geen zorgen, maar ontzorgen! U bent bij ons van harte welkom! In samenwerking met Lekker Tuus kunt u bij ons gebruik maken van alle zorg en aanpassingen die er nodig zijn. Zo wordt ons hotel voor u een zorghotel.

In sommige gevallen kan dit zelfs vergoed worden door uw gemeente. Informeer hiernaar bij uw WMO-loket. En wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Oppasservice

Ook voor andere vormen voor zorg, zoals begeleiding of oppas, kunnen we veel voor u betekenen. Wij werken samen met diverse professionals op het eiland. 

We hebben bijvoorbeeld een vaste “huisnanny”, die ervoor kan zorgen dat de volwassenen een gezellige avond kunnen beleven terwijl de kinderen in de villa worden vermaakt.

Begeleiding voor dialysepatienten

Voor dialysepatiënten is een vakantie niet altijd eenvoudig, maar gelukkig wel mogelijk. Op Texel is een speciaal vakantie-dialysecentrum. Hierdoor heeft u de kans om op Nieuw Leven Texel even lekker bij te komen.

Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) geeft dialysepatiënten de kans om op Texel bij te komen. Voor dialysepatiënten is er in Oosterend een vakantiedialysecentrum opgezet. In dit dialysecentrum wordt gebruik gemaakt van Fresenius Medical Care apparatuur.

De begeleiding van uw dialysebehandeling gebeurt door dialyseverpleegkundigen uit het MCA. De medische eindverantwoordelijkheid ligt bij de nefrologen uit dit ziekenhuis. Tijdens de behandelingen zijn de nefrologen bereikbaar.

Het centrum richt zich op hemodialysebehandeling voor patiënten wonend op Texel en dialysepatiënten die hier graag hun vakantie doorbrengen. Het MCA biedt ook de mogelijkheid om een ondersteunende functie te vervullen voor peritoneale dialysepatiënten. 

Locatie & Contact Dialysecentrum Texel
t Hof 20
1794 AZ Oosterend 
tel. 072 - 548 28 55
In hoogseizoen 6 dagen per week geopend, in laagseizoen 3 dagen per week

Luchtwegaandoeningen

Nieuw Leven Texel biedt familievilla’s die speciaal geschikt zijn voor mensen met luchtwegaandoeningen, zoals astma en COPD. 

De groepsaccommodaties zijn voorzien van gladde vloerbedekkingen, zoals giet– en tegelvloeren. Bij de keuze van het materiaal voor gordijnen en meubels zijn de richtlijnen van het Longfonds leidend geweest.  Er wordt uiteraard niet gerookt in de accommodaties en huisdieren zijn niet toegestaan.

Wist u dat de lucht op Texel één van de schoonste van heel Nederland is? Het eiland vormt dus een uitstekende omgeving voor mensen met luchtwegaandoeningen. Geniet van een onbezorgd verblijf, midden in de natuur en met frisse lucht. 

Onze schoonmakers volgen speciale instructies bij het schoonmaken van de villa.
Zo wordt vakantie toch vanzelfsprekend!

Over ons bekijk
Onze accommodaties bekijk

Zorg

Bent u aangewezen op zorg? Dan is een vakantie niet altijd vanzelfsprekend. Voor gasten die extra begeleiding, verpleging en verzorging nodig hebben, werken wij samen met thuiszorgorganisatie Lekker Tuus en de Omringwinkel. 

Lees meer

Zakelijke Arrangementen

Een Teambuildinguitje? Coaching voor uw medewerkers? Vergaderen met het team zonder afleiding van de werkvloer om u heen? Het kan bij ons! Wij helpen uw bedrijfsuitje tot in de puntjes te verzorgen. Ook voor zakelijke uitjes zit u bij ons goed.

Lees meer

Over ons

Nieuw Leven is een echt familiebedrijf waar al sinds 1965 groepen kunnen overnachten. In het voorjaar van 2018 is de groepsaccommodatie geheel nieuwgebouwd, waarbij de focus is gelegd op duurzaamheid, persoonlijke benadering, service, rust, ruimte en natuur.

Lees meer