Over ons

Nieuw Leven is een familiebedrijf waar wij met drie generaties opgroeien en samenleven. In 2017 hebben wij de stap gezet om onze groepsaccommodatie geheel nieuw te bouwen. Duurzaamheid, service, zorggerichtheid, persoonlijke benadering, passend op Texel, rust, ruimte, natuur, luxe, kwaliteit en professionaliteit staan daarbij centraal. 

De nieuw gebouwde villa's voldoen aan al deze eisen en zijn op dit moment zelfs een Europese primeur. De woningen zijn namelijk volledig zelfvoorzienend op energiegebied en hebben dus geen aansluiting op het gas- en elektriciteitsnetwerk. De nieuwste vormen van energieopwekking en -opslag worden gecombineerd en 75% van het waterverbruik wordt bespaard. De accommodatie is: 

  • Geschikt voor gezelschappen van 2 tot 58 personen (excl. kleine kinderen)
  • Centraal gelegen, vlakbij Den Burg
  • Zeer luxe ingericht 
  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Volledig Off-Grid en duurzaam
  • Het perfecte verblijf voor vrienden, families en bedrijven

Terug in de tijd

“Opa Eelman” bouwde de boerderij in 1928. Al van oudsher werden er in de woning pensiongasten ontvangen, naast de boerenactiviteiten. Rond 1965 kwamen de eerste groepen die, zodra het vee uit de schuren naar buiten ging, op vers hooi in de boerderij konden slapen.

In 1967 nam zoon Paulus het roer over. Hoewel het boerenbedrijf werd voortgezet, professionaliseerde de groepsaccommodatie. Er kwamen (stapel)bedden en de verblijven voor groepen werden aangepast aan de tijd. Toen in 1986 de boerderij-activiteiten werden stopgezet, kwam de focus te liggen op het gastenverblijf. Vele groepen zoals scholen, families en verenigingen hebben op Nieuw Leven gelogeerd en een onvergetelijke tijd beleefd.

Een aantal jaren terug is zoon Martijn met zijn vrouw Hendina en dochters bij Nieuw Leven komen wonen en toegetreden tot het bedrijf. Omdat de groepsaccommodatie niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed is de keuze gemaakt om de geheel nieuw te bouwen. Gastheerschap en gastvrijheid is een vak en zit in de genen van de familie. Wij heten u meer dan hartelijk welkom!

Missie

Nieuw Leven is een dynamisch familiebedrijf, al drie generaties lang, waarin we willen bijdragen in kwaliteit van leven met oog op de natuur. We onderscheiden ons in kleinschaligheid en persoonlijke aandacht.

Een plek waar onze gasten kunnen genieten van de warme, gastvrije en sfeervolle omgeving. Jong en oud, verschillende generaties, kunnen net zoals wij, van elkaars samen zijn, zorgeloos genieten én een onvergetelijke tijd met elkaar beleven. We hebben goed contact met lokale leveranciers omgeving waarmee we kwaliteit kunnen borgen en waarborgen. We hebben respect  voor de natuur en het milieu en hopen onze gasten hiermee te inspireren.

Visie

We onderscheiden ons door een persoonlijk en vraaggericht verblijf aan te bieden. Een plek waar zowel jongere als oudere gasten, ook met eventuele zorgvragen, zoveel mogelijk ontzorgd kunnen worden.

Door samen op het erf met ons gasten te verblijven creëren we een uitnodigende, hartelijke en laagdrempelige sfeer. De gast kan ieder moment een beroep doen op hun gastheer of gastvrouw. We willen voor gasten een sfeervolle accommodatie aanbieden waarin voor iedereen voldoende privacy is om zich ook terug te kunnen trekken. Ieder zijn eigen plek, maar waar ook ruimte is om in gezelschap bij elkaar te kunnen zijn. Nieuw Leven is een sfeervolle en inspirerende plek waarin toerisme gecombineerd wordt met ontzorgen en duurzaamheid.

 

Motto

Wij willen de mensen voor wie wij werken een onvergetelijke tijd bezorgen waarin we ze daar waar mogelijk is kunnen ontzorgen.

Het is de bedoeling dat men kan genieten van de rust, de ruimte en de natuur. Dit doen we met passie, persoonlijke aandacht en plezier waarin kwaliteit en professionaliteit voorop staat.