Meest duurzame project Europa

Bent u op zoek naar de meest duurzame accommodatie? Qua energievoorziening is de accommodatie Nieuw Leven volledig zelfstandig. Een uniek project in Europa op deze schaal en in deze sector. Uniek op deze schaal in deze sector. Volledig zelfstandig wil zeggen; geen gas- en stroomaansluiting. Bovendien realiseren we een waterbesparing van maar liefst 75%!

Om dit te bereiken is er, naast de installaties die reeds gebruikelijk zijn zoals zonnepanelen en – collectoren, contact gezocht met onderstaande fabrikanten van revolutionaire ontwikkelingen op het gebied van energie(besparing).

  • ÖkoFEN (fabrikant van de eerste pelletketel ter wereld die elektriciteit opwekt) om een zo efficiënt mogelijke energievoorziening te bereiken. De uitstoot van deze kachel is bijna nihil. De kachel zorgt voor de verwarming en het warm water voor de gebouwen op het terrein en levert ook nog eens elektriciteit.
  • Nilar en Indutecc (fabrikanten van energieopslag en zonnepanelen) om de duurzaam opgewekte energie op te slaan.
  • Upfall (Nederlandse fabrikant en een uitvinder van de recirculatiedouche) om het water – en energieverbruik van douchewater te reduceren met 80 – 90%. Deze douche is aanwezig naast een “gewone, conventionele” handdouche.

Het samenbrengen van deze ontwikkelingen en het afstemmen van de verschillende systemen op elkaar heeft geleid tot een concept, waarbij het off-grid functioneren van een dergelijk plan technisch realiseerbaar is. Nieuw Leven is daarmee een voorbeeld voor binnen– en buitenland. Het Texelse installatiebedrijf IBS – Oele – Schoo heeft de totale installatie verzorgd en alle voorzieningen aangelegd.

Meer weten? Wanneer u bij ons verblijft, kunt u een rondleiding krijgen waarin we u alles vertellen over de technische installatie en de realisering hiervan.

Gouden Green-Key certificering

Voor de bouw en exploitatie zijn we, met trots, Green-Key (goud) gecertificeerd. Dé internationale erkenning, met als doel een minimale belasting van het milieu te genereren en lokale werkgelegenheid te bevorderen. Dit dragen we graag uit naar onze gasten en vragen ook hun medewerking door bijvoorbeeld  afvalscheiding.

95% van de bouw, installatie en inrichting is uitgevoerd door Texelse bedrijven. Daarnaast werken we ook in de uitvoering zoveel mogelijk samen met bedrijven op het eiland.

Onze extra's bekijk